О нама

”Ако желите информације, тражите их на гуглу. Ако желите квалитетне информације, дођите у Библиотеку.”

10999007_811599578911066_8159679011467824377_n

Библиотека Математичког факултета је високошколска библиотека специјализована за област математике, астрономије и механике. У фонду библиотеке налази се више од 68000 библиотечких јединица, 33000 монографских публикација и више од 35000 свезака часописа са веома значајним научним радовима из области математике, астрономије и механике. Делатност библиотеке је прикупљање, чување, обрада и давање на коришћење библиотечке грађе, свакодневна едукација и рад са корисницима, као и пружање других библиотечко-информационих услуга. У Библиотеци Математичког факултета, корисници свакодневно добијају информације о условима и начину коришћења библиотечке грађе и каталога. Редовни корисници библиотеке су студенти, професори, сарадници Математичког факултета у Београду, док се ванредним корисницима Библиотеке сматрају сарадници Математичког института САНУ, студенти и професори са других факултета Универзитета у Београду.

Студенти Математичког факултета, самим тим статусом су и чланови библиотеке, што значи да, фонд библиотеке могу користити уз лична документа ( индеx, лична карта итд.) у читаоници, уз могућност изношења публикација ван просторија Библиотеке, уколико Библиотека поседује више примерака дате публикације. Ванредни корисници библиотеке фонд  могу користити само у студентској читаоници Библиотеке.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>